| Tiedotteet

Sopivatko metsästys ja mökkeily yhteen? Mökkitontin ostaja saa pienriistan metsästysoikeuden Finsilvalta

Metsä- ja luontopääomayhtiö Finsilva Oyj aloittaa uuden metsästäjille suunnatun konseptin, jossa mökkitontin ostaja saa pienriistan metsästysoikeuden tontin lähialueille.

Suomen suurimpiin metsänomistajiin lukeutuva Finsilva omistaa runsaasti sekä mökkeilyyn sopivia rantatontteja että metsästykselle suotuisia alueita. Nyt nämä mahdollisuudet on koottu yhteen pakettiin. Tiettyihin Finsilvan rantatontteihin sisältyy jatkossa pienriistan metsästysoikeus tontin lähellä sijaitsevilla Finsilvan omistamilla mailla.

– Tietääksemme tämä on ensimmäinen kerta, kun mökkitontin ostamalla saa myös metsästysoikeuden lähialueille. Uskomme, että konseptille on kysyntää vaivattomuutta arvostavien metsästäjien keskuudessa, Finsilvan toimitusjohtaja Juha Hakkarainen sanoo.

Tontin mukana tuleva metsästysoikeus rajoittuu Finsilvan omistamille lähialueille. Metsästysoikeus myönnetään tontin omistajalle. Se on voimassa 10 vuotta ja jatkuu sen jälkeen toistaiseksi voimassaolevana. Jos tontti myydään eteenpäin, sovitaan metsästysoikeuden siirtymisestä erikseen. Metsästysoikeus ei vaikuta tontin hintaan.

– Metsästäjät ovat meille tärkeä sidosryhmä, ja tämä on yksi tapa palvella heitä entistäkin paremmin. Harrastaminen käy vaivattomasti, kun metsästysalueet löytyvät läheltä omaa mökkiä. Eikä metsästyslupiakaan tarvitse näille alueille erikseen hakea, Hakkarainen kommentoi.

Mökkitonttien ostajille myönnettävillä pienriistan metsästysoikeuksilla ei ole vaikutusta alueilla jo voimassa oleviin metsästysseurojen metsästysoikeuksiin. Finsilva kannustaa ja avustaa tontin ostajaa hakemaan paikallisen metsästysseuran jäsenyyttä ja sitä kautta laajempaa metsästysoikeutta.

Lisätiedot:
toimitusjohtaja Juha Hakkarainen, Finsilva Oyj
juha.hakkarainen[ät]finsilva.fi
+358 400 870 867

Lue lisää:
Katso Finsilvan sivuilta vapaana olevat rantatontit, joiden mukana tulee metsästysoikeus.