| Mökkitrendit, Vinkit vapaa-ajan asumiseen

Valvontakamera mökille

Kotona oleskellessa sitä monesti miettii, että onkohan siellä mökillä kaikki kunnossa ja jokohan ne peurat ovat syöneet kaikki marjapensaat. Huomasimme pohtivamme erilaisia enemmän tai vähemmän olennaisia kysymyksiä ja mietimme ratkaisua tähän ongelmaan. Ratkaisuksi keksimme valvontakameran.

Päätettyämme sellaisen hankkia, aloimme tutustua markkinatarjontaan. Messuilla kävellessämme laitoimme merkille, että tarjontaa on paljon riistakameroista vartiointiliikkeiden vartiointiin ja kamerajärjestelmistä ja hälytysjärjestelmiin. Monet tarjotuista ideoista tuntuivat kuitenkin hieman raskailta ja sen takia myös liian tyyriiltä omiin tarpeisiimme. Vaaka alkoi kallistua valvontakameroihin, joita voi itse säätää ja hoitaa.

Sisä- ja ulkokameratarjonnan tarjonta

Huomasimme, että kodinkoneliikkeiden valvontakameratarjonta oli laajaa, mutta suurin osa niistä on tehty sisätiloihin. Koska meitä kiinnosti nimenomaan se, mitä ulkona tapahtuu, ja koska halusimme saada kuvaa kännykkään ja läppäriin etänä, tarjonta rajautui paljonkin. Lopulta päädyimme Motorola Focus 72 -ulkokameraan, josta edellä mainitut ominaisuudet löytyivät.

Valvontakamera mökillä auttaa mielenrauhan säilyttämisessä
Valvontakameran kuvien ja videoiden laatu on nykypäivänä tarkka

Valvontakamerajärjestelmän hinta

Hintaa järjestelmälle tuli kaikkiaan vain noin 200 euroa, mikä pitää sisällään itse kameran, mokkulan (tätä voi käyttää myös langattoman verkon luomiseksi mökille) ja kuukausittaisen 6 euron panostuksen datayhteyteen. Motorolan pilveen tallentava kamerapalvelu oli hinnaltaan myös muutaman kympin. Kaiken kaikkiaan suht edullista, kun muisteli mitä ”valmiit paketit” olisivat maksaneet. Asennus oli myös helppoa. Se onnistuu varmasti keneltä tahansa älypuhelinta käyttävältä. Mökillämme on 3G nopeutena ja se riittää kameralle vallan hyvin.

Käytännön kokemukset valvontakamerasta mökillä

Kameran oston jälkeen mökin elämän seuraaminen on helpottunut paljon. Nyt esimerkiksi tiedämme, paljonko tontilla on talvella lunta ja onko aura käynyt auraamassa tiet. Varsinkin rakennusvaiheessa tästä on paljon apua, kun pitää miettiä, milloin esimerkiksi talvella vie peräkärryllä lautatavaraa työmaalle. Peurojen aamuöiset vierailut marjanpensaille ovat nyt myös tiedossa ja syylliset ovat merkittyjä syksyä odotellessa. Kännykkään tulee aina ilmoitus, kun kamerassa näkyy jotain liikettä. Saman tien voikin vaikka tarkistaa, mikä tontilla liikkuu. Ja huomaahan sitä monesti illalla kotosalla nukkumaan mennessä katselevan haikoisana tontin live-videokuvaa ja suunnittelevan jo seuraavaa reissua.

Näillä vinkeillä löydät mökille tarpeitasi vastaavan valvontakameran:

– Mieti, haluatko seurata mökin ulko- ja/vai sisätiloja.

– Selvitä, mikä verkko mökkisi alueella on. Näet sen helposti kännykällä tai operaattorin peittokartasta.

– Kamera tarvitsee yleensä sähköä, joten ota asia huomioon jo suunnitteluvaiheessa.

– Mieti käyttötarpeitasi. Haluatko seurata tapahtumia livenä vai riittääkö muistikortti tallentamaan tapahtumat?

– Huomioi myös sääolosuhteet. Varmista, miten kamera kestää kosteutta ja eri lämpötiloja.