Mahdollisuuksia uusiutuvalle energialle

Uusiutuva energia

Teemme maankäyttösopimuksia aurinko- ja tuulipuistojen tarpeisiin. Suomen neljänneksi suurimpana metsänomistajana tarjoamme kustannustehokkaita toiminta-alustoja isommillekin uusiutuvan energian hankkeille.

Kaikki tarvittavat maa-alueet yhdeltä metsänomistajalta

Metsistämme löytyy tuulivoiman tuotantoon erinomaisesti soveltuvia tuulisia ja kaukana asutuksesta sijaitsevia kohteita. Metsä on myös yleisesti ottaen tuulivoimaloiden rakentamisen kannalta montaa muuta maankäyttöluokkaa helpompi kohde.

Finsilvan kumppanina uusiutuvan energian yhtiöt hyötyvät omistamistamme suurista yhtenäisistä metsäalueista. Parhaassa tapauksessa pystymme tarjoamaan energiayhtiölle kaikki voimalaitosten rakentamiseen tarvittavat alueet, jolloin asioista sopiminen on paljon helpompaa kuin useiden yksittäisten metsänomistajien kanssa neuvoteltaessa. Esimerkiksi Vermassalon tuulivoimahanke on suunniteltu sijoittuvan kokonaan vain Finsilvan omistaville alueille.

Otamme paikalliset pienomistajat mukaan

Tarvittaessa otamme uusiutuvan energian hankkeisiin mukaan myös muita metsänomistajia. Metsäalueita yhdistelemällä sekä pienmetsänomistajien että kuntien on mahdollista päästä helpommin mukaan laajoihinkin hankkeisiin. Olemme arvostettu ja haluttu kumppani, jolla on näkemys ja osaaminen yhteisten intressien edistämiseen.

Ympäristökompensaatioilla luontoystävällistä rakentamista

Meidän mielestämme uusiutuvan energian hankkeiden edeltä hävinnyt metsäala ja luonnon monimuotoisuus tulee korvata täysimääräisesti. Siksi tarjoamme uusiutuvan energian yhtiöille monipuolisia mahdollisuuksia kompensoida maa-alueillemme sijoittuvien voimalaitosten rakentamisesta aiheutunut metsä- ja luontokato.

Suurena metsänomistajana pystymme löytämään ympäristökompensointiin riittävän isoja alueita, jotka sopivat uuden metsän istuttamiseen tai olemassa olevan metsän ennallistamiseen. Osallistumme myös aktiivisesti kompensaatiomallien kehittämiseen, jotta uusiutuvan energian hankkeiden rakentamisesta aiheutuneet negatiiviset vaikutukset pystytään korvaamaan parhaalla mahdollisella tavalla.

Lue lisää tuulivoiman kompensoinnista.

Haluatko tietää lisää?

Metsään rakennettavan uusiutuvan energian hankkeita koskevissa kysymyksissä voit olla yhteydessä toimitusjohtajaamme Juha Hakkaraiseen (juha.hakkarainen[a]finsilva.fi). Voit myös lähettää sähköpostia osoitteeseen info[a]finsilva.fi, josta ohjaamme sen eteenpäin.

Tilaa uutiskirjeemme!

Kiinnostaako sinua kuulla, mitä metsässä tapahtuu nyt ja tulevaisuudessa? Mitä tapahtuu perinteisessä metsätaloudessa, millaisia uusia innovaatioita on kehitteillä ja miten Finsilva kehittää toimintaansa? Tilaa uutiskirjeemme ja pysyt kartalla metsätalouden uusimmista puheenaiheista!

Nimesi