Vahvistamme paikallista elinvoimaa

Kiinteistöjalostus ja maankäyttö

Teemme vastuullista liiketoimintaa, joka vahvistaa paikallista elinvoimaa. Etsimme ja kehitämme uusia maankäytön muotoja, jotka perustuvat ihmisen ja yhteiskunnan muuttuviin tarpeisiin. Osallistumme aktiivisesti kiinteistöjalostukseen, edunvalvontaan ja sopimushallintoon.

Parempaa tuottoa kiinteistöjalostuksella

Kiinteistöjalostuksella haetaan metsätalouskäyttöä tuottavampia käyttömuotoja kiinteistöille, joiden sijainti ja muut ominaisuudet tarjoavat siihen suotuisia kehittämismahdollisuuksia. Tärkeimpiä kiinteistöjalostusliiketoiminnan muotoja ovat rantatonttien, lisämaiden ja maa-ainesalueiden myynti.

Tutustu mökkivalmiiden rantatonttien valikoimaamme

Edunvalvonta ajaa ympäristön ja maanomistajien etua

Maaomaisuuden käyttö- ja kehittämismahdollisuuksia ohjaa maankäytön suunnittelujärjestelmä. Finsilvalla on monipuolinen kokemus suunnitteluprosesseihin osallistumisesta. Yhteistyössä viranomaisten, naapureiden ja muiden sidosryhmien kanssa haemme aktiivisesti maankäyttöratkaisuja, joissa huomioidaan ympäristön ja maanomistajan edut.

Asiantunteva kumppani sopimushallintoon

Kiinteistöomaisuuden kehittäminen edellyttää luotettavaa, paikkatietojärjestelmään perustuvaa sopimushallintoa. Sopimuksia tehdään mm. sähköverkkoyhtiöiden, maa-ainesyritysten sekä tien käyttäjien ja metsästysseurojen kanssa. Finsilva on asiantunteva, tehokas ja helposti lähestyttävä sopimuskumppani.

Lisämaa nostaa mökkitontin arvoa

Tutkimusten mukaan lisämaa nostaa usein mökin arvoa jopa merkittävästi, mikä on huomattava etu kiinteistön jälleenmyyntiä ajatellen. Oman tontin ympäriltä hankittu lisämaa voi myös nostaa mökkielämän mielekkyyttä monella tavalla: sen avulla voit esimerkiksi säilyttää suojaisan metsänäkymän naapurustoon, muokata itsellesi parkkipaikan tai hyödyntää maata kasvimaana tai polttopuiden hankinnassa.

Huomaathan, että lisämaa ei automaattisesti takaa sinulle lisää rakennusoikeutta. Voit tarkistaa tilanteen alueella voimassa olevasta kaavasta – tai halutessasi selvitämme sen puolestasi. Alueet rajataan ja hinnoitellaan tapauskohtaisesti. Opastamme mielellämme kaikissa lisämaan hankintaan liittyvissä kysymyksissä ja selvitämme, mitä mahdollisuuksia nykyisen tonttisi ympärillä on.

Haluatko tietää lisää?

Kiinteistöjalostukseen liittyvissä kysymyksissä voit olla suoraan yhteydessä oman alueesi kiinteistöjen yhteyshenkilöömme.

Tilaa uutiskirjeemme!

Kiinnostaako sinua kuulla, mitä metsässä tapahtuu nyt ja tulevaisuudessa? Mitä tapahtuu perinteisessä metsätaloudessa, millaisia uusia innovaatioita on kehitteillä ja miten Finsilva kehittää toimintaansa? Tilaa uutiskirjeemme ja pysyt kartalla metsätalouden uusimmista puheenaiheista!

Nimesi