| Tiedotteet

Luontopääoma herättää huomiota – Finsilva jatkaa hyväksi havaitulla tiellä ​

Finsilvan muuntautuminen kohti kokonaisvaltaista metsä- ja luontopääomayhtiötä on pantu merkille keskeisten sidosryhminen parissa. Luontopääoma on jatkossakin toimintamme keskiössä.

Keräsimme syksyllä 2023 sidosryhmiltämme tietoa Finsilvan tunnettuudesta ja Finsilvasta syntyvistä mielikuvista. Tarkoituksena oli selvittää, miten nykyisen strategiamme mukaiset toimenpiteet ovat näkyneet ulospäin. Selvityksen perusteella Finsilva on onnistunut tekemään muutosmatkaa perinteikkäästä metsäyhtiöstä kohti kokonaisvaltaista metsä- ja luontopääomayhtiötä.

– Olemme selvästi tehneet luontopääoman parissa oikeanlaisia asioita ja kertoneet niistä onnistuneesti ulospäin. Osa sidosryhmistämme asettelee meille jopa luontopääoman edelläkävijän viittaa. Kuljemme juuri nyt oikealla tiellä ja aiomme jatkaa tätä työtä määrätietoisesti. Visionamme on olla tunnettu edelläkävijä ja mielipidevaikuttaja kestävän metsä- ja luontopääoman vastuullisessa ja monimuotoisessa hyödyntämisessä, Finsilvan toimitusjohtaja Juha Hakkarainen sanoo.

– Monimuotoinen luonto ja sen tuottamat palvelut ovat yksi varallisuusluokka muiden pääomien rinnalla. Luontopääomaan kuuluvilla positiivisilla tuotteilla ja palveluilla tulee olla markkinat ja markkinahinta. Kun luontopääoman tuottamiseen on selkeät taloudelliset kannustimet ja toimivat markkinat, syntyy tarjontaa, Hakkarainen jatkaa.

Selvityksen aineisto koostui Finsilvan keskeisimmiltä sidosryhmiltä kerätyistä kyselyvastauksista ja syvähaastatteluista. Aineiston perusteella Finsilvasta tällä hetkellä välittyvä mielikuva tiivistyy kolmeen teemaan:

1. Perinteikäs ja merkittävä metsänomistaja
2. Aktiivinen ja eteenpäin katsova metsätalouden osaaja
3. Luonnon monimuotoisuuden huomioiva vastuullinen toimija

Haluatko tietää lisää siitä, miltä metsä- ja luontopääomasta taloudellista, sosiaalista ja ekologista hyvinvointia tuottava Finsilva käytännössä näyttää? Tutustu viimeisimpiin blogiartikkeleihimme!

Lue lisää toimitusjohtajamme Juha Hakkaraisen ajatuksia luontopääomasta:
Luontoarvoja – markkinoiden avulla vai regulaatiolla?