| Tiedotteet, Vastuullisuus

Finsilva auttoi avaamaan uuden luontopolun Vilppulan Hyvärisenlammelle

Luontopolut antavat mahdollisuuden viettää aikaa luonnossa vastuullisesti, kun luonto ympärillä saa pysyä koskemattomana. Finsilva oli mukana tukemassa uuden luontopolun avaamista Hyvärisenlammelle Vilppulan Kolhoon.

Hyvärisenlammen rantaan Vilppulan Kolhoon on avattu syksyllä 2021 uusi luontopolku, joka on saanut suuren suosion kävijöiden keskuudessa. Luontopolku on avoin kaikille ja suunniteltu erityisesti alueella vierailevia oppilasryhmiä varten. Luontopolku luovutettiin Kolhon koulun käyttöön, ja ensimmäisenä polun pääsivät kiertämään koulun 1–2.-luokkalaiset.

Lammen kiertävän luontopolun on toteuttanut Lions Club Vilppula/Koski. Luontopolku sijaitsee klubin jäsenen Jukka Grönlundin mailla.

– Neljä vuotta sitten olin lammen rannalla ja mietin, että tämä on todella hieno paikka. Totesin, että jotain tänne pitäisi saada! Sain onneksi myös muut leijonat kiinnostumaan hankkeesta, Grönlund kertoo luontopolun taustasta.

Noin 500 metrin mittaisella luontopolulla on kaksi nuotiopaikoilla varustettua laavua: pienempi on suunniteltu 10 henkilölle ja isommassa on istumapaikkoja jopa 20 henkilölle. Pitkospuiden ja siltojen varrella on 20 opastaulua, joista voi opiskella alueen luonnosta erilaisten tehtävien kautta.

Helppokulkuisella luontopolulla voi nauttia ulkoilusta, luonnosta ja yhdessäolosta koko perheen kesken. Valmista, opastettua luontopolkua hyödyntämällä vierailu metsässä on turvallista ja vastuullista, kun metsä ympärillä saa pysyä koskemattomana.

Pitkospuiden ja siltojen varrella on 20 opastaulua, joista saa tietoa alueen luonnosta. Kuva: Jukka Grönlund

Kulkureitti luontopolulle Finsilvan mailla

Hyvärisenlammen luontopolulle johtava kulkureitti sekä parkkipaikka sijaitsevat Finsilvan mailla.

– Pyysimme Finsilvaa mukaan hankkeeseen, jotta saimme rakennettua hyvän kulkureitin luontopolulle. Saimmekin sovittua pitkäaikaisesta maankäyttöoikeudesta, joka on alkuun 20 vuotta. Sen jälkeen sopimus jatkuu toistaiseksi voimassa olevana, Grönlund kertoo.

Maan käyttöoikeuden lisäksi Finsilva rahoitti parkkipaikkaa ja luontopolulle johtavaa kulkureittiä varten tarvittavaa kivimurskaa. Yhteensä murskaa lahjoitettiin n. 60 m3.

– Parkkipaikka ja kantava tie varmistavat, että luontopolulle pääsevät myös liikuntaesteiset, Grönlund kertoo.

Luontopolku löytyy Vilppulan Kolhon taajaman läheisyydestä osoitteesta Riihontie 464, 35990 Kolho. Lisätietoja retkeilykohteesta löydät Taidekaupungin sivulta.

Luontopolku kiertää metsän keskellä sijaitsevan Hyvärisenlammen ympäri. Kuva: Jukka Grönlund