| Vapaa-ajan asuminen ja inspiraatio

Parhaat pelit mökkipäivän piristykseksi

Kesä on rennon yhdessäolon ja pelailun aikaa. Lokoilun ja puuhailun ohessa erilaiset pelit ja leikit tarjoavat mainiota mökkiloman tekemistä. Nappaa vinkit mökkiloman ratoksi.

Perinteet kunniaan

Mökillä on mukava heittäytyä perinteisten mökkipelien pariin koko suvun voimin. Kaiva esiin tikkataulu, Musta Pekka tai pistä käpylehmäpaja. Maailmaakin valloittanut Mölkky kuuluu mökkipelien klassikoihin. Päijät-Hämeen koulutuskonsernin työttömien toiminnassa syntynyttä Mölkky-peliä valmistetaan edelleen myyntiin työhönvalmennuspalveluiden pajoissa, omaan käyttöön vastaavan pelin voi askarrella vaikka mökin puutavarasta.

Omat mökkiolympialaiset

Mikäs sen parempaa kuin pitää omat mökkiolympialaiset. Atleetikoille sopivat toki sporttilajit uinnista maastojuoksuun, mutta mökkihenkisiä lajeja voi keksiä myös omia. Hyötyurheilua voi harrastaa vaikkapa vedenkannon tai kärpäslätkäkisan merkeissä. Heittolajeiksi sopivat niin tikkakisa, petankki kuin saappaan ja tulitikun heitto. Mölkky on tietenkin ikiaikainen mökkisuosikki. Loppuhuipennukseksi kannattaa valita vauhdikas laji eri viestivariaatioista pussihyppelyyn.

Retkeile metsään

Pienet metsäretket piristävät mökkeilyn lomassa. Marjan ja sienen poiminnan ohella metsäretkelle voi suunnata kasvi- tai lintukirjan kanssa. Kokoa kaunis kimppu luonnonkukista tai palaa koulumuistoihin kasvion kautta. Vauhdikkaampaa menoa kaipaavien kannattaa tarkistaa, löytyykö omalta paikkakunnalta iltarasteja tai muita liikuntatapahtumia.

Lennätä palloa

Pallopelit polttopallosta jalkkikseen ovat kesähitti vailla vertaa. Kokeile porukan pääluvun mukaan myös rentoa lakanapalloa tai pyyhepalloa, jota pelataan lentopallon tapaan verkon yli, mutta palloon saa koskea ainoastaan parin tai porukan kannattelemalla kankaalla.

Sadepäivän pelastus

Sadesäällä mieltä piristävät monet eri korttipelit, lautapelit kuin palapelitkin. Jos valmiit pelit jäivät matkasta ei hätää – pelin voi polkaista pystyyn sen suuremmitta tarvikkeita. Hassutteluun sopiva ”Kuka ensiksi nauraa” -kisa on takuuvarma naurun paikka, muistia voi haastaa vaikkapa tavaroiden piilotuksella.

Lue myös kesäpäivän rapujuhlien järjestämisestä