| Vapaa-ajan asuminen ja inspiraatio

Näin järjestät ikimuistoiset juhlat mökillä

Kesäisin mökki on yksi mainioimmista paikoista pitää leppoisat juhlat hyvässä seurassa. Lue vinkkimme onnistuneiden mökkijuhlien järjestämiseen!

Syntymäpäivät, kesäjuhlat, valmistujaiset, kihlajaiset… Mökille sopivat monenlaiset kekkerit. Juhlia järjestäessä tärkeintä on rento mieli: mökiltä ei välttämättä aina löydy tarvittavia välineitä, ja saatat joutua kehittämään luovia ratkaisuja lennosta.

Ota ennen juhlia huomioon ainakin seuraavat asiat:

Mitoita kutsuttavien määrä mökin kokoon

Kesken aurinkoisen päivänkin voi ukkoskuuro yllättää, ja silloin ei kolmeakymmentä ihmistä voi mahduttaa pieneen mummonmökkiin. Kutsu siis vieraita sen verran, että he mahtuvat sateen sattuessa viettämään aikaa sisätiloissa tai sateelta suojassa.

Pystytä pihalle suojaa

Parhaimmassa tapauksessa aurinko paistaa koko päivän ja juhlat jatkuvat myöhään iltaan ulkona. Paahteelta ja sadekuuroilta on kuitenkin hyvä päästä pihallakin suojaan.

Jos mökillä ei ole kunnon kuistia tai katettua terassia, vuokraa juhlateltta tai katos ja pystytä se pihaan suojaamaan pöytiä ja grilliä.

Suunnittele ruokatarjoilu

Usein mökeillä on astioita lähinnä oman perheen tarpeisiin ja käsin tiskaaminen on yleistä. Suunnittele huolellisesti etukäteen, että vieraille on riittävästi astioita koko juhlien ajan.

Laita esille kuminauhoja ja nimilappuja, joista vieraat voivat askarrella omaan lasiinsa tai juomaansa kiinnitettävän tunnisteen. Näin jokainen löytää oman lasinsa pitkin illan ja tiskin määrä vähenee.

Sormisyötävät ja pienet naposteltavat ovat käteviä. Ruokaisa salaattibuffet sopii hyvin pääruuaksi. Valmista etukäteen erilaisia pasta- ja vihersalaatteja, lihapullia, savulohta ja patonkeja. Tee ruuat pienempiin astioihin, jotta voit pitkin päivää nostaa kylmästä uusia astioita tarjolle.

Jos suurten täytekakkujen säilytys on haastavaa, ovat tuoreet marjat, erilaiset piirakat ja muffinssit mainioita jälkiruokia mökkijuhlissa.

Kokeile valmistaa jotain erikoisempaa, kuten esimerkiksi raparpekonia. Ai mitä? Lue ennakkoluulottomasta hittireseptistä täältä!

Kerro vieraille etukäteen tilaisuuden luonteesta

Mökkijuhlat voivat olla kutsuttavalle vieras käsite, jos tilaisuuden luonnetta ei avata sen tarkemmin. Harva suunnittelee smokkia mökille, mutta on silti huomaavaista kertoa, jos rennot kesävaatteet riittävät.

Järjestä mukavaa ohjelmaa

Rennoissa mökkijuhlissa erilaiset pelit ja leikit tuovat mukavaa yhdessäoloa. Mölkky sopii tilanteeseen kuin tilanteeseen, ja voit järjestää myös pienimuotoiset mökkiolympialaiset tai tietovisailun.

Lue myös vinkit parhaisiin mökkituliaisiin!