| Tontin valinta, Vinkit vapaa-ajan asumiseen

Viisi syytä hankkia rantatontti Pirkanmaalta

Kun haaveena on rantatontti tasokkaalle vapaa-ajan asunnolle ison vesistön äärellä tai erähenkinen mökki metsän siimeksessä pikkujärven rannalla, katseet kääntyvät usein Pirkanmaalle. Maakunnan vetovoimaa selittävät hyvät yhteydet ympäri Suomen, lukuisat järvet ja kauniit maisemat. Ei siten ihme, että Suomen suosituimmat mökkikunnat -listausten paikkakunnista moni sijaitsee Pirkanmaalla.

Listasimme viisi hyvää syytä, joiden vuoksi mökkihaaveilijan kannattaa harkita mökkitontin ostamista Pirkanmaalta.

1. Kesämökki metsän sylissä, luonnon rauhassa, järvenrannassa

Monen kesämökistä haaveilevan ykköstoiveena on rantatontti, jolta aukeavat kauniit järvimaisemat. Joskus toivelistalle kohoavat metsäinen tontti ja hyvien marjametsien läheisyys, ja jotkut haaveilevat erämaamökin täydellisestä rauhasta. Pirkanmaan mökkitonttitarjonnasta löytyy vastaus kaikkiin toiveisiin.

Ja jos haluaa vaihtelua tutuille lähimetsille, voi vaikkapa vierailla Kintulammin retkeily- ja luonnonsuojelualueella Tampereella tai Helvetinjärven kansallispuistossa Ruovedellä. Myös Torisevan rotkojärvet Virroilla sekä Juupajoen rotko ja Mäntänvuoren ulkoilualue Mänttä-Vilppulassa ovat maakunnan kiinnostavia käyntikohteita. Luonnon ja maiseman moninaisuus on yksi Pirkanmaan vahvuuksista.

Ruovedellä sijaitseva Helvetinjärven kansallispuisto on upea luontokohde.

2. Toiveena lyhyt mökkimatka? Etsi mökkitontti Pirkanmaalta

Ei liene kovasti liioittelua sanoa, että kaikki tiet vievät Pirkanmaalle. Pirkanmaan vahvuus on sijainti sopivasti isojen kaupunkien risteyskohdassa. Muun muassa Helsingistä, Turusta, Porista, Lahdesta, Seinäjoelta tai Jyväskylästä mökkimatka on vain muutaman tunnin mittainen.

Iso plussa on tietysti kasvavan kaupungin läheisyys. Jos mökkeilyn oheen kaipaa esimerkiksi korkeatasoisia viihde-, ostos- ja ravintolaelämyksiä, Tampere tarjoilee ne mökkeilijälle.

3. Haaveena loma-asunto järven rannalla? Tutustu Teiskoon

Ulkomaille Teiskoon, sanoo vanha tamperelainen sanonta. Metsien, järvinäkymien ja peltojen rytmittämä Teisko oli ennen itsenäinen kunta. Nykyään se on yksi Tampereen kaupunginosista ja sijaitsee noin 40 kilometrin päässä ydinkeskustasta.

Sanonta osuu monella tapaa oikeaan. Teiskossa hurmaavat nähtävyydet, kuten Velaatan maitolaiturimuseo ja 1800-luvulla rakennettu museosilta Aunessilta, sekä maisemat, joissa näkyy vuoroin korkeita mäkiä ja syviä laaksoja. Näsijärveen kuuluvaa Paarlahtea kutsutaan Pohjolan pisimmäksi sisämaavuonoksi, vaikkei se aivan vuonon määritelmää täytäkään.

Oman säväyksensä Teiskolle antaa alueen värikäs historia ja se, että monen julkisuudesta tutun henkilön kesähuvila sijaitsee Teiskossa. Toden totta siis, Teiskossa tuntuu olevan omanlainen tunnelmansa – ihan kuin olisi ulkomailla!

4. Kun kesämökin rantamaisema alkaa puuduttaa, on kulttuurin aika

Pirkanmaan tarjonta tyydyttää kaikki kulttuurinnälkäisen tarpeet. Vai mitä sanot näistä esimerkeistä? Tampereella on korkeatasoisia teattereita ja jokavuotinen Teatterikesä-tapahtuma. Uusi Nokia Arena ja Tampere-talo tarjoavat puitteet maailmantähtien esiintymisille ympäri vuoden.

Taidekaupunki Mänttä-Vilppulassa sijaitsevat Serlachius-museot ovat taiteenystävän ehdoton vierailukohde. Kaupunki tunnetaan myös Mäntän kuvataideviikoista, joka on Suomen laajin nykytaiteen kesänäyttely. Kirjallisuuden ystävät suuntaavat Sastamalaan Vanhan kirjallisuuden päiville, ja kesäteatterista nauttivat löytävät itsensä vaikkapa Orivedeltä tai Hämeenkyröstä.

Pirkanmaan vetovoimaa selittävät hyvät kulkuyhteydet, lukuisat järvet ja kauniit maisemat.

5. Jos järvimökki se olla pitää… rantatonttisi löytyy Pirkanmaalta

Pirkanmaa on laajojen vesialueiden maakunta. Rantatontteja riittää – monenlaisia ja eri hintaisia.

Pirkanmaalla sijaitsevat esimerkiksi Näsijärvi, jonka rannalla ovat mökkikunnat Tampere, Ruovesi ja Ylöjärvi, sekä Keurusselkä, jonka rannalla taasen ovat Mänttä-Vilppula ja Keski-Suomeen kuuluva Keuruu.

Jos mieli halajaa pienemmän veden ääreen, sopivin vapaa-ajantontti saattaa sijaita Mänttä-Vilppulassa. Siellä muun muassa Maajärvi tarjoaa pienen järven rauhaa.

Tutustu laajaan mökkitonttivalikoimaan!

Haaveiletko laadukkaasta rantatontista tai loma-asunnosta metsän siimeksessä, kirkasvetisen erämaajärven rannalla? Katso Finsilvan myytävät rantatontit, mökkitontit ja vapaa-ajan asunnon tontit.

Kaipaatko vinkkejä onnistuneisiin tonttikauppoihin? Lue blogistamme, mitä mökkitontin valinnassa tulisi huomioida.