| Mökkitrendit, Vinkit vapaa-ajan asumiseen

Valoa syysiltaan – valitse mökille sopiva tunnelmavalaistus!

Elävä liekki luo metsän keskellä tunnelmaa – viritä tuli takkaan ja saunanpesään, sytytä kynttilät ja ulkotulet, tai valitse kauniit ledit ja ulkovalot iltaa valaisemaan. 

Syksyn hämärtyvät illat huumaavat tunnelmallaan. Kuulaat ja kirpeät syysillat kutsuvat mökkiläisiä saunomaan tähtitaivaan tuikkeessa.

Nappaa vinkit kauden sisustusvaloihin ja nauti mökki-illoista kauniissa valaistuksessa!

Säilöntäpäivän pelastus?

Jäikö säilöntä tänä vuonna vähiin? Ei hätää, lasipurkit saa kaapista hyötykäyttöön myös valaisimena! Kaunis tunnelmanluoja syntyy käden käänteessä, lasin ja valkoisen kynttilän liitto on takuuvarma valinta niin syysiltaan kuin herkkään juhlaan. Askarteluvimman iskiessä voit tuunata purkkia esimerkiksi nauhoilla tai pitseillä. Kokeile myös erilaisia asetelmia purkin sisään. Kynttilän kaveriksi käyvät niin hiekka, suola, riisi, koristekivet kuin kahvinpavut – vain mielikuvitus on rajana! Veden varassa kelluva kynttilä tai ledinauha toimivat myös! Kokoa purkit asetelmaksi sisälle tai ulos, ripusta roikkumaan tai valaise vaikkapa mökiltä rantasaunalle johtavat rappuset.

Ei pöllimpää – tunnelmavalaistus tuota pikaa!

Nyt on metsurille tilausta – puusavotasta voi näet syntyä näin näyttäviä valaisimia. Ekologinen puupöllivalaisin on mökkimiljööseen mitä loistavin valinta. Nyt sahat soimaan!

Pöllivalaisin tuo mökille hauskaa vaihtelua perinteisiin valoratkaisuihin verrattuna

Karkki vai kepponen – Juhlista sesonkia valoilla!

Syksyn satokauden herkut saavat näkyä myös sisustuksessa. Koverra kurpitsoista näyttävä kynttilälyhty ulko- tai sisäkäyttöön! Kurpitsojen rei’tys käy helposti porakoneella – kokeile erikokoisia poranteriä! Leikkaa kansi ja kaavi liha ja siemenet talteen ennen reikien tekoa. Huuhtele lopuksi kurpitsa ja puhdista reiät. Tarkemmat ohjeet löydät täältä!

Kurpitsalyhdyt tuovat iloa ja valoa mökin syyssisustukseen

Hifistelijän hitti on aurinkokennovalaisin

Aurinkoenergialla toimivat aurinkokennovalaisimet houkuttelevat hifistelemään pihalle! Ekologinen valinta viehättää myös helppokäyttöisyydellään ja huokeudellaan. Hämäräkytkimellä varustetut valaisimet luovat lempeää tunnelmavaloa ympärilleen hämärän laskeuduttua.

Aurinkokennovalaisin on moderni ja ekologinen ratkaisu mökin valaisuun

Perinteet kunniaan – öljylyhty valaisee kauniisti

Kestävä ja käytännöllinen öljylyhty sopii mökille ja on nappivalinta myös sähkökatkojen varalle!  Perinteinen öljymalli säädettävine sydänliekkineen tuo pehmeää valoa iltaan. Nauti lyhdyn lepattavasta liekistä ikkunan alla tai reunusta pihapolku öljyvalaisimilla. Saatavilla myös lediversiona kirkkaasta valosta pitäville.

Lue myös ideat parhaisiin mökkituliaisiin!