| Mökkitrendit, Vinkit vapaa-ajan asumiseen

Syksyn satoa – Helpot ja maukkaat sienireseptit

Hyvät ruokasienet maistuvat jo nopeasti pannulla pyöräytettynä, mutta pienellä vaivannäöllä loihdit niistä herkullisen aterian pöytään.

Tänä syksynä herkutellaan runsaalla sienisadolla. Kokosimme blogiin otoksen parhaimmista sieniresepteistä.

Kantarelli vie kielen mennessään!

Herkullinen kantarelli on mökkipöydän kunniavieras, joka ei suotta kainostele – maukas sieni varastaa helposti show’n sivuroolissakin. Raivaa tilaa kantarellin ominaismaulle ja jätä makua peittävä kerma sivuun ruonvalmistuksessa. Kantarellin valmistat nopeasti pannulla kesäruoan kylkiäiseksi: paahda sieniä kuumalla pannulla, kunnes neste puskee ulos ja haihtuu. Lisää maun mukaan voita ja suolaa, pyöräytä ja herkullinen höyste on valmista nautittavaksi! Kokeile myös mutkatonta kantarelli-kevätsipulipastaa tai herkuttele illan tullen tomaattisilla kantarellibruschettoilla. Rustiikkinen kantarelligalette virkistää suolaisena piiraana. Kurkkaa resepti esimerkiksi täältä!

Lähteet: HS.fi, Muista syödä välillä

Pihviä parhaimmillaan

Lampaankääpä on erinomainen ruokasieni ja ainoa, josta voi valmistaa pihvin. Helppo herkku valmistuu kädenkäänteessä: puhdista ja paneroi lampaankäävän lakki kokonaisena pannulle ja lisää maun mukaan voita ja mausteita. Valmista pihville seuralaisiksi syysjuurekset ja raikas kermaviilikastike tai höystä pihvit aasialaiseen tyyliin. Kokeile myös helppotekoista lampaankääpäsalaattia.

Lampaankääpä on erikoisen näköinen, mutta herkullinen sieni
Lampaankääpä on erikoisen näköinen ja herkullinen sieni.

Lähde: Sienimies, Kotiliesi

Suppilovahvero sopii moneen makuun

Aromikas suppilovahvero sopii moneen ruokaan. Suomalaisten suosikkisieni viehättää myös helppokäyttöisyytensä ja puhtautensa vuoksi. Suppisten käytössä vain mielikuvitus on rajana! Paista pihvin ja kalan kaveriksi, lämmittele syksyn tullen täyteläisellä sienikeitolla tai nosta pöytään maukas suppilovahverorisotto! Kokeile vaihteeksi kantarelli-munakoisoja, kesytä pikkunälkä sienifocaccioilla tai sammuta suolaisen nälkä sienestäjän piirakalla. Voit käyttää suppilovahveroa myös kuivattuna tai pakastettuna ja jauhettuna mausteen tapaan.

Lähteet: Kodin kuvalehti, Kotiliesi, Martat

Lue myös vinkkimme sienimetsälle!