| Mökkitrendit, Vinkit vapaa-ajan asumiseen

Mökkijuhannuksen verraton menu

Suven suloisimman juhlassa ei kokin kannata liiaksi linnoittautua sisätiloihin, sillä moni mökkijuhannuksen herkku valmistuu vaivatta grillissä tai kesäkeittiössä.

Juhannuksena pöytä katetaan perheen tai ystävien kanssa koreaksi ja herkutellaan kesän mauilla.

Kala, uudet perunat, grilliherkut ja raikkaat salaatit ovat juhlan odotetuimpia makuja. Jälkiruokapöytää juhlistavat maukkaat mansikka ja raparperi. Loihdi resepteillä kesän herkullisin juhlamenu.

Vinkit mökin juhannuspöytään

Graavisiika on suomalainen alkupala parhaimmillaan ja monelle juhannuspöydän vakioherkku. Keskikesän kunniaksi maistuu siikafileissä raparperi.

Savukalatahna on maukas kaveri niin alkupalapöytään kuin uusien perunoiden kera. Vapun helpolla reseptillä tahna valmistuu tuota pikaa. Tarjoa ruisnappien tai makean mallasleivän kanssa.

Varhaisperunat ovat juhannuspöydän odotetuin vieras. Tilli ja merisuola maustavat herkun.

Loimulohi lukeutuu mökkiruokien aateliin. Nuotiolla kypsyvän herkun valmistus on helppoa. Nappaa käsittelemätön lehtipuinen laudanpätkä ja valele se vedellä. Kiinnitä maustettu kala huolellisesti lautaan ja pidä etäisyys nuotiosta sopivana.

Juhannuksena grilli ei kylmene. Perinteisen makkaran ohella mökin grillimestari latoo tarjolle vaikkapa maukkaita ribsejä Vapun tapaan tai flank steakia, eli naudan kuvetta. Nopeasti valmistuvia broilerin fileepihvejä voi napata varalle myös. Tuoreet varhaiskasvikset puolestaan maistuvat kevyenä tarjottavana tai höysteenä.

Juhannuspöydän salaatit syntyvät kauden herkuista. Tässä juhannussalaatissa maistuvat niin uudet perunat kuin sokeriherneenpalot. Simppelinä vaihtoehtona voi kokeilla myös retiisi-kurkkusalaattia. Raikkaalla retiisillä voi myös höystää vihreän salaatin.

Jälkiruokana juhannuspöydässä voi maistuvat niin mansikka kuin raparperi. Kokeile vaikkapa suussa sulavaa mansikka-mascarponevaahto -jälkiruokaa raparperilla höystettynä. Tai nosta tarjolle Kinuskikissan Baileys-vaahdolla kruunattu raparperipiirakka.

Lue myös vinkkimme kesän rapujuhliin!