| Mökkitrendit, Vinkit vapaa-ajan asumiseen

Marjasatoa mökkipöytään – Nauti kesän herkuista

Kesän kypsyttämä marjasato maistuu sellaisenaan, mutta vitamiinipommeista on mukava valmistaa herkkuja mökkikestien ratoksi. Yksinkertainen on kaunista – kauniina kesäpäivänä helpot tarjottavat pelastavat päivän.

Makein mansikka

Oma maa mansikka! Yksi kesän odotetuimmista marjaherkuista maistuu niin suolaisissa kuin makeissa tarjottavissa. Nautiskele perinteisestä mansikkamaidosta tai kokoa helppo mansikkaherkku marengeista, kermavaahdosta ja tuoreista mansikoista – kokeile näyttävää pavlovaa tai nappaa valmiit pikkumarengit ostosreissulta matkaan. Höystä salaattiin, juuston kaveriksi tai leivän päälle. Lisäideoita löydät täältä!

Muikea mustikka

Suomalaisen superfoodin kultasato kypsyy kovaa vauhtia. Mehevä marja maistuu terveellisten smoothien ja puurojen ohella niin perinteisessä pullapohjapiirakassa kuin letun päällä. Kokeile amerikkalaistyylisiä mustikkapannukakkuja ja kurkkaa loput reseptivinkit täältä.

Pirteää puolukkaa

Terveyspommi puolukka pistää sukat pyörimään ja nostaa hymyn huulille. Taita marja klassikkoherkuksi puolukka-talkkunarahkaan tai pyöräytä helppo mummon piiras tai puolukkapaistos. Parita kirpsakka herkku kinuskin kanssa vaikkapa maukkaalla puoloffeella. Nappaa reseptit talteen esimerkiksi täältä.

Juhlista loppukesä omenalla

Hurmaavat omenaherkut juhlistavat loppukesän kattauksia. Lämmin kaurapaistos on klassikko, jonka vaniljakastike kruunaa, ja pehmeä omenapiirakat ja -pannukakut vievät kielen mennessään. Älä epäröi ujuttaa omenaa suolaisiinkaan ruokiin. Resepti-ideoita löydät täältä.

Tutustu myös kesäkeittiön muihin ideoihin täältä!