| Mökkitrendit, Vinkit vapaa-ajan asumiseen

Kesän 2016 reseptivinkit mökin kesäkeittiöön

Kesäkeittiöissä käy nyt kova kuhina, kun aurinko kutsuu kokit ja grillaajat kesäkauden viettoon.

Tulevan kesän ruokatrendeistä kohistaan jo kautta maan. Poimimme Mökkivalmiin Kesäkeittiöön makuhermoja kutkuttavimmat vinkit grilliin ja mökkipöytään.

Virittäydy mökkikesään

Ei kesää ilman perunaa. Suomalaisten kesän kestosuosikki on ilman muuta varhaisperuna, joilla moni herkuttelee sellaisenaan. Pyöräytä kermaiset ahvenfileet Kotilieden reseptillä. Aseta ruokapöytään perunoiden kaveriksi ja herkkuhetki on taattu käden käänteessä.

 Grillin kruunajaiset

Kesälomalla on aikaa heittäytyä pidemmänkin kaavan kokkauksiin. Luulliset lihat ovat paitsi edullinen myös mehevän maukas vaihtoehto viikonvaihteen herkutteluihin. Suussa sulavat ribsit, flatbonet ja ribletit tuovat veden kielelle ja itse tehdyt tai tuunatut marinadit kruunaavat tarjottavat. Hidas kypsentäminen sopii myös kanalle. Kokeile vaikkapa piri pirin maustamaa kanaa tai ribseja.

Kesän kevyimmät ruoat

Aurinkoisella kelillä ei aina tuhti ruoka tahdo maittaa. Kevyisiin grillaushetkiin sopivat kasvikset ja kana. Kevyellä marinadilla höystetty kanafile ei kuivahda. Aasialaiset mausteet tuovat kasvisnyyttien makuun eksoottista twistiä. Lämpimät salaatit sen sijaan täyttävät isompaakin nälkää, kokeile esimerkiksi parsan ja paprikoiden ryydittämää salaattia.

Taltuta nokkonen

Nokkoskeitto on alkukesän helpoin herkku, jonka ainekset keräät hetkessä omalta mökkitontilta. Kiehauta nokkoset ennen käyttöä ja höystä keitto halutessasi oman kaapin antimin, lisää esimerkiksi perunaa, sipulia, purjoa tai lehtikaalia. Kokeile vaikkapa Maku-lehden reseptiä, kermaisempana tai kevyempänä versiona.

Mausta mestarin tapaan

Helpon grilli- ja kesäruoan kruunaa itse tehty kastike tai marinadi. Lisukkeilla loihdit täyteläiset makuelämykset. Kurkkaa Aamulehden teemaliitteestä vinkit kylmiin kastikkeisiin ja lisukkeisiin ja pistä pöytä koreaksi kotitekoisen ketsupin tai kestosuosikki Mummon kurkkusäilykkeen voimin.

Muista myös!

Mökkikokin menuhuolia helpottavat omat reseptikirjat, joilla kokkaa läpi kesän. Tuoreet teokset ovat myös mitä oivallisimpia mökkivieraan tuliaisia. Nappaa Aamulehden listaamat kirjavinkit täältä!

Grillin puhdistuksen askelmerkkejä voit muistutella mieleen Kotilieden ohjeista.

Lue myös vinkkimme mökin juhannusmenuun