| Mökkitrendit, Vinkit vapaa-ajan asumiseen

Jouluinen suklaamökki vie kielen mennessään!

Tämä jouluherkku ei taatusti jää kaapin päälle pölyttämään!

Piparkakkutalon suklainen serkku syntyy helposti – suurin haaste on saada mökki kootuksi ennen nauttimista. Nappaa vinkit näyttävän suklaamökin valmistukseen.

1. Millainen tyyppi sellainen mökki!

Suklaata on helppo muotoilla, joten tämän mökin valmistus sopii niin elementti- kuin pitkän tavaran rakentajalle. Varaa mökin koosta riippuen 2-4 lempisuklaalevyäsi rakennustarpeiksi. Muista myös koristeet! Ohessa muutama helppo malli inspiraation lähteeksi.

Tukevan tiilitalon saat Fazerin sinisestä!

Huurteinen alppimaja Marabou’sta!

Suklaamuotti on talotehtailijan valinta!

2. Leikkaa osat

Leikkaa suklaalevyistä kaksi sivuseinää, kattopalat sekä päätyseinät. Varaa vierelle kiehuvaa vettä, jolla voit kuumentaa leikkuuveitsen. Kuumaa veistä käyttämällä saat helpommin muotoiltua haluamasi kokoiset osat ja vältyt suklaan lohkeilulta.

3. Koristele

Sitten alkaa osien tuunaus. Seiniin tein hirret juustohöylällä.
Sitten pursottamaan ikkunoita ja muita koristeita sulalla valkosuklaalla. Pastillit liimasin kattoon myös sulalla suklaalla.

4. Mökki harjaan

Mökki kootaan milläpä muullakaan kuin sulalla suklaalla! Sulata liitettävät seinien ja katon osat ja paina yhteen. Käytä välillä kylmässä ja lisää mökin viilennyttyä katto. Viimeistele haluamillasi lisukkeilla, tarvittaessa voit tilkitä mökkiä sulalla suklaalla.

Tässä vielä vinkit muihin joulupöydän antimiin.