| Mökkitrendit, Vinkit vapaa-ajan asumiseen

Grillaa ennakkoluulottomasti – Raparpekoni raivasi tiensä kesän ruokahitiksi

Herkkusieniä, parsaa tai jotain aivan muuta. Mitä teillä kääritään pekoniin tänä kesänä?

Kaks Kokkii -kokoonpanossa vaikuttavan keittiömestari Pasi Kurosen kekseliäs makuyhdistelmä nousi alkukesästä nopeasti somehitiksi ja on sittemmin villinnyt grillikansaa kautta maan.

Raparpekoniksi ristitty grillihitti syntyy kolmesta raaka-aineesta, joihin nimensä mukaisesti lukeutuu raparperin ja pekonin ohella hyppysellinen sokeria. Helppo naposteltava on nopeasti saanut rinnalleen eri kastikevaihtoehtoja. Lähiruoka-aiheista tubettava Kaks kokkii -duon kannustaa kesäkeittiöitä päästämään luovuus valloilleen.

–  Grillatkaa ennakkoluulottomasti ja kokeilkaa. Niin niitä elämyksiä syntyy, toteavat Kuronen ja Kaks Kokkii -duon toinen osapuoli Matias Haapsaari FB-sivuillaan.

Raparpekonin pikaohje by Kaks Kokkii

Raparpekoniin tarvitset:

Raparperia

Pekonia

Sokeria

”Kuori raparperit ja leikkaa pitkittäin etusormen paksuisiksi pölkyiksi. Sokeroi kevyesti. Kääri pekoniin. Aloita paistaminen miedolla lämmöllä jotta pekonin rasvat lähtevät liikkeelle. Nosta lämpöä jotta saat kunnon paistopinnan. Raparperi saa jäädä sisältä hieman kovaksi, jotta hapot säilyvät.”

Kurkkaa Pasi Kurosen kastikevinkki Raparpekonille täältä!

Syttyiko polte pekoniin? Kokeile myös näitä!

Mikä vaan maistuu hyvältä, kun sen käärii pekoniin? Raparin ohella ennakkoluulottomien grillaajien makuhermoja ovat kutkuttaneet myös pekoniin käärityt taatelit, avokado, parsat ja pavut! Makuparien luonnissa näyttääkin olevan vain mielikuvitus rajana.

Soppa 365:en mukaan makeat taatelit vievät grillaajilta kielen mennessään, kun ne täytetään juustolla ja kääräistään komeuden päälle suolaisella pekoniviipale. Kurkkaa tämän ja muiden makuyhdistelmien vinkit täältä.

Lähteet: Kaks Kokkii ja Soppa 365.

Lue myös vinkkimme kesän mökkiruokiin