| Mökin valinta ja rakentaminen, Vinkit vapaa-ajan asumiseen

Musta saunamökki järven rannalla

Villa Lasin saunamökki on valmis! Tummassa ja tyylikkäässä, Kontion Mäntyluoto -mallista mukaillussa saunassa kelpaa ihailla järvimaisemaa.

Kuunneltuamme kokeneempien fiksuja ohjeita, päätimme rakentaa saunamökin ennen itse päämökkiä, kuten jo aikaisemmassa tekstissä kirjoitimme. Näin rakentamisen aikana voimme hyödyntää sitä mahdollisuutta, että iltaisin odottaa lämmin sauna rakentajaa. Saunamökki takaa myös yöpymismahdollisuuden, jos haluaa tehdä pitempää päivää tai tulla viettämään mökkielämää hiukan askeettisemmin.

Sähköt ja suihku löytyvät myös saunamökistä ja oikeastaan ainoa miinus on se, että vessa puuttuu. Saunamökin voi ajatella olevan myös kokeilukappale, jossa värejä ja materiaaleja voi vielä testailla ennen siirtymistä päämökin rakentamiseen ja sisustamiseen.

Saunamökki puukiukaalla takaa lempeät löylyt

Saunamökissä sijaitsee myös tontin ainoa sauna, sillä päämökkiin sitä emme halunneet sijoittaa. Kaksi saunaa olisi tuntunut hullulta. Ja vaikka mökkiin tulevatkin kaikki mahdolliset nykyajan mukavuudet, niin aitoa mökkitunnelmaa halusimme ripauksen puusaunan muodossa. Yksi lapsuuden rakkaimpia mökkimuistoja on se, kun sai heti aamulla silmät avattuaan kävellä pitkospuita lämpimään mökkisaunaan ja herätä rauhassa lempeiden löylyjen saattelemana. Noita hetkiä odotellessa!

Saunamökin malli on Kontion Mäntyluoto, jota muokkasimme yhdessä kontiolaisten kanssa tontin muotoihin ja omiin toiveisiin sopivaksi. Emme esimerkiksi halunneet suihkua saunamaisemien eteen, vaan sijoitimme sen tuvan ja saunan väliin. Saunan lauteilla järvimaisemaa katsoessa voi sanoa päätöksen olleen hyvä.

Musta saunamökki osoittautui trendivalinnaksi

Saunamökkimme sijaitsee niin lähellä rantaa kuin se oli mahdollista rakentaa. Päämökin tapaan rakennuksessa on paljon lasipintaa isojen ikkunoiden muodossa. Niin saunasta kuin tuvan puolelta avautuu upea maisema järvelle, joka ilostuttaa ja ihastuttaa joka kerta katsojaansa.

Saunamökin sisustus on linjassa – sattumalta tosin – tämän vuoden asuntomessuillakin nähtyyn mustan voittokulkuun. Suihku on kokonaisuudessaan mustan puhuva ja saunan lattia jatkaa tätä samaa linjaa. Tuvan puolella hirren luonnollisuutta ja vaaleaa lattiaa on tasapainottamassa musta kiviseinä. Hirsi-musta yhdistelmä jatkuu siis läpi saunamökin. Vinkkinä kaikille, että valmis lattia kannattaa pitää suojattuna siihen asti kunnes kiireisen rakentamisen aika on ohi. Vaikka saunamökki ei tässä vaiheessa vielä viimeistellyltä näytä, on se sitä kun oleskelu siirtyy päämökkiin.

Lue myös tärkeät päätökset ennen mökin rakentamista!