| Vapaa-ajan asuminen ja inspiraatio

Parhaat tuliaiset mökille

Edessä kesäpäivä tuttavien tai sukulaisten mökillä? Lue vinkit parhaisiin mökkituliaisiin ja yllätä isäntäväki iloisesti!

Kun saa kutsun mökille, on mukava tapa viedä mennessään jotakin kaunista tai hyödyllistä. Listasimme alle ideoita – valitse suosikkisi tai vie vaikka kaikki!

Huomioi lisäksi, että kesäasunnoilta on usein matkaa kauppaan. Soita mökkiläisille etukäteen ja kysy, tarvitsevatko he kaupasta jotakin.

1. Kipaise torilla

Mikäpä ilahduttaisi useamman päivän mökillä olleita paremmin kuin korillinen tuoreita torin antimia? Iso satsi mansikoita on aina kesäpäivän kohokohta, mutta voit hankkia ruokapöytään myös uusia perunoita, tuoreita vihanneksia ja tuoksuvia yrttejä.

2. Käväise kirpparilla

Jos sinulla on hieman aikaa, kierrä kirpputoreja ja tee kesän parhaat löydöt. Kirppareilta voit hankkia esimerkiksi pelejä, leluja, astioita tai mökin sisustukseen sopivia esineitä.

3. Muista viherpeukalot

Jos mökin asukkaat viihtyvät puutarhassa, on hyvä tuliaisidea hankkia puutarhavälineitä, kuten pieni lapio ja hansikkaat, sekä kukkia, taimia tai siemeniä.

4. Valitse lukemista

Laiturinnokassa tai riippukeinussa on mukava tarttua paperilehteen tai pokkariin. Valitse viemisiksi esimerkiksi muutamia aikakaus- tai ristikkolehtiä tai päivän sanomalehti. Dekkarinystävä arvostaa hyvää jännitystarinaa, ja lomalla on aikaa syventyä vaikka kiinnostavan henkilön elämäkertaan.

5. Hemmottele kulinaristeja

Leivo mökille kesäisiä herkkuja raparperista, marjoista ja omenoista. Jos porhallat viikonlopun viettoon suoraan töistä, osta matkaan viinipullo ja laadukkaita juustoja.

6. Laadi lahjakortti

Jos pieni rehkiminen ei haittaa sinua, kirjoita mökkiläisille lahjakortti, jossa lupaat leikata ruohon, pestä saunan tai hakata pinon halkoja. Yhdessä tekemällä kesäpuuhat muuttuvat hauskaksi ajanvietteeksi.

7. Tee itse!

Erityisesti itse tehdyt tuliaiset jäävät mieleen. Virkkaa soma siivousliina, valmista ekologinen mehiläisvahakääre muovikelmun korvikkeeksi, askartele pieni kirjanen kesän parhaille resepteille tai kokoa aina yhtä hyödyllinen saunavihta.

Vie lisäksi mukanasi roppakaupalla rentoa ja aurinkoista kesämieltä!

Lue myös vinkit parhaisiin mökkipeleihin.