Ihastusta ensisilmäyksellä – Jutta löysi Kurun hyvinvointiretriitin tontin Finsilvan valikoimasta - Finsilva
Kirjoittanut ajankohtana

Ihastusta ensisilmäyksellä – Jutta löysi Kurun hyvinvointiretriitin tontin Finsilvan valikoimasta

Jutta Gustafsberg nauttimassa omasta mökkitontistaa Finsilvalta ostamallaan Kurun tontilla

Vettä, suomalaista havumetsää sekä ääretöntä rauhaa ja hiljaisuutta – lähellä Tamperetta. Nämä kriteerit mielessään Jutta Gustafsberg etsi vuosi sitten sopivaa paikkaa Suomen ensimmäiselle, kaikille avoimelle hyvinvointi- ja hiljentymisretriitille. Valmiita vaihtoehtoja oli Pirkanmaalla tarjolla useita, mutta mikään ei tuntunut hyvältä. Pitkän etsinnän päätteeksi juuri oikea tontti löytyi Kurusta, Finsilvan vaalimalta metsäalueelta.

  • Rakastuin paikkaan välittömästi. Iso Maja -järven rannalla tuntui kuin olisin astunut satumetsään alle tunnin ajomatkan päässä Tampereesta. Luonto oli niin kaunista ja puhdasta. Ja mikä parasta – tontti oli valmiiksi kaavoitettu majoitustoimintaan, kertaa Jutta tontinoston taustoja.

Kurun koskematon luonnonidylli jätti kerralla muut vaihtoehdot varjoonsa, vaikka alun perin tarkoitus oli ollut löytää pelkän tontin sijaan valmiimpi vaihtoehto. Jutta jatkoi hetken mökkikylien ja kartanoiden perkausta – turhaan.

  • Toisella kerralla Kurussa tuntui kuin olisin tullut kotiin. Laitoin heti välittäjälle viestiä, että etsintä on nyt päättynyt! Otimme Finsilvaan yhteyttä, ja iloksemme heidän kanssaan kaupanteko eteni joustavasti ja hyvässä yhteishengessä heti ensihetkestä.

Finsilva on tonttikaupan luotettava kumppani

Unelma suomalaisen luonnon keskelle rakennetusta hyvinvointi- ja hiljentymisretriitistä oli elänyt Gustafsbergin mielessä jo pitkään. Oman mielen hiljentämisestä oli kiireiselle yrittäjälle tullut vuosien varrella olennainen avain arjen paineissa selviytymiseen. Kiertäessään eri puolilla maailmaa, koki Gustafsberg selvästi, että Suomella on hyvinvointimatkailun saralla paljon annettavaa. Suomalaisessa luonnossa on jotain, mitä muualla maailmasta ei löydy.

  • Suomen luonto on paras paikka rauhoittua veden äärellä. Jo pieni hetki metsässä tarjoaa täydellistä vastapainoa kiireen keskelle. Hiljentyminen ja mielenrauhan saavuttaminen on aivan uudenlainen tapa matkailuun, jonka haluan tuoda myös suomalaisten ulottuville.

Finsilva ei ollut Gustafsbergille entuudestaan tuttu, mutta projektin myötä yhteistyö on kasvanut lämminhenkisen tiiviiksi. Suomen suurimpiin metsänomistajiin ja -myyjiin lukeutuva Finsilva on vakaa ja vastuullinen metsäosaaja, joka metsänhoidon ohella tarjoaa myyntiin mökkivalmiita rantatontteja. Kaavoituksen ja tonttiprosessin asiantuntemuksen ohella Gustafsberg kertoo saaneensa Finsilvalta hyviä vinkkejä vastaavista luontokohteista eri puolilla maailmaa.

  • Finsilvalla on aito näkemys suomalaisesta metsästä. On ollut hienoa tehdä yhteistyötä yrityksen kanssa, jolla on kunnioittava suhtautuminen luontoon ja osaaminen tuoda metsän parhaat puolet esille. Heiltä saatu innostunut palaute valoi osaltaan uskoa siihen, että hankkeellemme on varmasti kysyntää.

Tarpeeseen mitoitettu tontti mahdollistaa unelmat

Halu kutsua ihmisiä luonnon helmaan yhdisti Gustafsbergin mukaan kauppakumppaneita. Finsilvalla otettiin hyvin vastaan toive hankkia myynnissä olleen tontin ohella myös kilometrin mittaista Iso Maja -järveä ympäröivät maa-alueet hyvinvointiretriitin omistukseen.

  • Olen kiitollinen Finsilvalle, että he näkivät tämän laajan kokonaisuuden ja suostuivat myymään koko järven ympärillä olevan 34 hehtaarin maa-alueen.

Kuruun rakennetaan vuoden 2017-2018 aikana ainutlaatuinen luontoa kunnioittava resortti, joka Gustafsbergin mukaan kiskaisee vierailijan täydellisesti irti arjesta lyhyelläkin käynnillä. Kokonaisuus on tarkkaan harkittu ja toteutetaan luonnon ehdoilla. Suunnitteilla olevat 15 yksittäistä mökkiä rakennetaan pilareiden varaan. Lisäksi alueelle tulee rantasauna sekä päärakennus, josta löytyvät jooga- ja mediataatiosali, ravintola sekä hoitohuoneet.

  • Kuruun ei tule mitään keinotekoista, vaan suomalainen luonto pääsee oikeuksiinsa. Tavoitteenamme on mahdollistaa uniikki kokemus jokaiselle.

Miten löytää oikea tontti? Lue Jutan vinkit tontinostajalle! Seuraamme Kurun tarinaa rakennusprojektin ajan. Kurusta voit lukea lisää myös Jutan blogista.

Kuva: Pasi Liesimaa